96716-39776 | 95410-79129

Gk Questions for Class 6 Sainik School:

National Parks in India State Wise
These type of questions are very important for sainik and military school:

1) How many national parks are there in India?

(a)107

(b)106

(c)108

(d)110

2) Which state has largest number of National Parks?

(a)Madhya Pradesh

(b)Assam

(c)Bihar

(d)Uttar Pradesh

3) Which one of the following is first National Park in India?

 (a)Hemis National Park

(b)Hailey National Park

(c)Kaziranga National Park

(d)Manas National Park

4) Which one of the following is largest National park in India?

 (a)Hemis National Park

(b)Hailey National Park

(c)Kaziranga National Park

(d)Manas National Park

5) Which one of the following is smallest national park in India?

 (a)Hemis National Park

(b)Hailey National Park

(c)South Button Island National Park

(d)Manas National Park

 

6) Kaziranga National Park is famous for-

 (a)Rhinoceros

(b)Tiger

(c)Elephant

(d)Deer

7) Which one of the following is floating national park in the world?

(a)Keibu

l Lamjao National Park

(b)Marine National Park

(c)Dudhwa National Park

(d)Manas National Park

8) How many total Marine Park in India?

 (a)7

(b)6

(c)8

(d)10

9) Dudhwa National Park was established in which year?

(a)1977

(b)1987

(c)1997

(d)1967

10) Manas National Park is famous for-

 (a)Elephant

(b)Wild Water Buffalo

(c)Bengal Tiger

(d)None of these

Answers: 

  1. B
  2. A
  3. B
  4. A
  5. C
  6. A
  7. A
  8. B
  9. A
  10. B

ACCENT is One of the Best Sainik & RMS Coaching institutes (center) in India situated in Hisar (Haryana) specialized in imparting impeccable quality education to the students of various School Entrance Exams such as Sainik School, Rashtriya Military School, RIMC, GURUKUL, NAVODAYA, RAI SPORTS, Doon School. Students from all over India associate with us for 1 year or months depending on their requirements.
We have hostel facilities. Our passionate teachers are our real strength, Each & Every teacher is a brand in himself. Our team of young and dynamic teachers – makes relentless efforts as a LIFE COACH with a mission to motivate young minds to plunge out of their comfort zone and achieve their goals passionately. We believe in strengthening the foundation of the students with a holistic exposure and moral values in a friendly environment.

Why to join Sainik School?
For more information Contact us: 96716-39776, 95410-79129, 93503-05293
Offline Coaching Available at Accent Sainik Wing Hisar Haryana

Gk Questions for Class 6 Sainik School
gk questions for class 6 sainik school
gk questions for class 6 sainik school
gk questions for class 6 sainik school