96716-39776 | 95410-79129

   Sainik School 9th Jan. 2022 Class 6 Answer Key 2022
English, Mathematics, GK, Intelligence,

 

Sainik School Class 6 Answer Key 2022 is expected to be released by the last week of January 2022 by the National Testing Agency on the official website of AISSEE i.e. All India Sainik School Admission Entrance Exam 2022 i.e. aissee.nta.nic.in, candidates who have appeared in the Sainik School Entrance Examination of Class 6 will be able to download and check their Sainik School Class 6 Answer Key 2022. In order to know the step-by-step downloading procedure of the answer key you have to keep reading this article till the end.

Accent Sainik Wing Hisar Team also released Answer key like every like you can check your score by this key download Accent Sainik Wing Mobile App to view paper PDF And Answer Key
CCENT SAINIK WING Mobile App Download Link: https://edustan.page.link/83pJ

Click here to download PDF  [SAINIK PAPER-2022 ]

Sainik School Class 6 Answer Key 2022

AISSEE Answer Key 2022 Sainik School Admission Exam

AISSEE Sainik School Answer Key 2021-22 for Class 6,

Get AISSEE 2022 Answer Keys for Class 6,

AISSEE Answer Key 2022  – Download Response

National Testing Agency has conducted the the Class 6 All India Sainik School Admission Entrance Exam 2022 on Sunday from 02:00 PM to 05:00 PM at various examination centres in 176 cities throughout the Nation, for the same the same official authorities of National Testing Agency will publish the answer key on the respective website. After appearing in the examination candidates are looking for the answer, you can get the unofficial answer key which is given below.

 

ACCENT COACHING INSTITUTE

 

 

SAINIK PAPER-2022

 

Behind SBI Main Branch, Near Jat College, Hisar Ph : 95410-79129, 96716-39776

 

Section-AEnglish (Language)

The Seven Ancient Wonders of the World

The ancient Greeks made a list of places that people should see. The list was named ‘the Seven Wonders of the World’. Only one of the ancient wonders can be found today in Giza, which is in Egypt. This is the Great Pyramid of Giza. It is one of the three great pyramids built around 2500 B.C. The Hanging Gardens of Babylon are another ancient wonder. They are located on the banks of River Euphrates. This area is near Baghdad in Iraq. A King built this garden for his wife.

The Statue of Zeus was built in Olympia, Greece in 457 B.C. This statue was built to honour the Greek God Zeus. The statue was as tall as a four-storey building! In addition to Zeus, the Greeks built another very big statue, to honour the Greek Sun God, Helios. This wonder is known as the Colossus of Rhodes, built around 550 B.C. The Temple of Artemis at Ephesus was considered the most beautiful structure on earth. Ephesus was an ancient city that was located in what is now Turkey. The Mausoleum at Halicarnassus was also constructed in Turkey. The only wonder built for practical use was the Pharos of Alexandria. This was a lighthouse off the coast of Egypt. It was once the tallest building in the world.

Answer the following questions by choosing the correct option :

  1. Which of the following statements is NOT TRUE about the passage?

(a) Colossus of Rhodes was built to honour Helios.

(b) Pharos of Alexandria was lighthouse.

(c) The Great Pyramid of Giza was destroyed.

(d) The Hanging Gardens of Babylon were built by a king for his wife.

  1. Which of the Seven Ancient wonders of the world, was as tall as a four-storey building?

(a) The Great Pyramid of Giza

(b) The Statue of Zeus

(c) The Mausoleum of Halicarnassus

(d) The Colossus of Rhodes

  1. What is the meaning of the underlined word : ‘The Lighthouse at Halicarnassus’?

(a) A kind of fabric

(b) A country

(c) Building to guide the ships

(d) A temple

Do as directed :

  1. Fill in the blank with the appropriate option.

My mother advised me to stay ………..home.

(a) in                           (b) at

(c) on                          (d) for

 

  1. Fill in the blank with the appropriate article.

Rakesh is ………..excellent Science teacher.

(a) an                          (b) a

(c) the                         (d) no article

  1. Rearrange the following words/phrases to make meaningful sentence by choosing the correct sequence.

waved (A) / she (B) / greeted (C) / and (D) / cheerfully (E) /us (F)

(a) BCDFEA              (b) CADBEF

(c) ADBFEC              (d) BADCFE

  1. Fill in the blank with the correct option.

It was a steep …………….from the hilltop.

(a) dissent                  (b) decent

(c) descent                 (d) desent

  1. Rearrange the following words/phrases to make meaningful sentence by choosing the correct sequence.

snowfall (A) / heavy (B) / the (C) / everything (D) / covered (E)

(a) CBAED                (b) BAECD

(c) DECBA                (d) CABED

  1. Choose the correct noun.

A __________of soldiers marched into the battleground.

(a) Troupe                 (b) Trupe

(c) Troop                   (d) Truope

  1. Choose the correct pronoun.

Is she the girl ____________won the first prize?

(a) that                       (b) whom

(c) which                   (d) who

  1. Choose the correct Question Tag.

You paid the bill, __________?

(a) won’t you                        (b) didn’t you

(c) will you                (d) doesn’t you

 

 

  1. Identify the type of sentence.

Mohan gave me a ten-rupee note.

(a) Declarative          (b) Imperative

(c) Exclamatory        (d) Interrogative

  1. Choose the correct verb.

The water _______from the tap last night.

(a) dripping               (b) drip

(c) dripped                (d) will drip

  1. Choose the correct spellings :

(a) Appointment       (b) Apointment

(c) Appointmant       (d) Appointment

  1. Choose the correct option.

A cobbler is a person who __________.

(a) repairs taps          (b) mends clothes

(c) mends bulbs        (d) repairs footwear

  1. Choose the option that is opposite ‘EARLIER’.

(a) Former                 (b) Previous

(c) Latter                    (d) Later

  1. Choose the word nearest in meaning to the underlined word.

There was a momentous moment in the cricket match.

(a) Insignificant        (b) Important

(c) Sudden                 (d) Abrupt

  1. Choose the correct adjective.

Yesterday was the ___________day of our trip.

(a) most worse          (b) more worse

(c) worst                    (d) worser

  1. Choose the correct option. Closest to the meaning of ‘gigantic’.

(a) Very small           (b) Very good

(c) Very bad              (d) Very big

  1. Choose the opposite of “literate”.

(a) Illiterate               (b) Unliterate

(c) Deliterate             (d) Misliterate

  1. Choose the incorrect pair :

(a) knife-knives        (b) woman-women

(c) deer-deer             (d) mouse-mouses

 

  1. Choose the appropriate option.

All my friends are good-natured. As they say, birds of a feather _________together.

(a) wing                      (b) clique

(c) flock                     (d) group

  1. Identify the adverb.

The doctor will see you later.

(a) later                      (b) will

(c) see                                    (d) The

  1. Seeing the wounded bird, she ____________her mother.

(a) was calling          (b) called

(c) call                        (d) calling

  1. Fill in the blank with correct conjunction.

Manjeet cannot drive ____________he has a licence.

(a) if                           (b) unless

(c) although               (d) yet

Section-B

Mathematics

 

  1. What is the fraction that the sum of the shaded regions represent?

 

 

 

 

 

(a)                            (b)

(c) 1                            (d) 1

  1. What is the weight of two dozen biscuits if each biscuit weighs 4 g?

(a) 24 g                       (b) 64 g

(c) 48 g                       (d) 96 g

  1. Choose the smallest possible 7-digit number that you can from using each of the following digits 5, 1, 8, 0, 3.

(a) 1310058              (b) 1001358

(c) 1130058              (d) 1000358

  1. Sum of place values of the underlined digits in the given numbers is _______.

695281                       5348573

(a) 305071                 (b) 300551

(c) 305017                 (d) 3005071

  1. Which one of the following figures is not symmetrical along the dotted line?

 

(a)                               (b)

 

 

 

 

(c)                               (d)

 

 

 

  1. Which one of the following is not an equivalent fraction of ?

(a)                            (b)

(c)                            (d)

  1. Find the area of the shaded part of the figure.

 

 

 

 

 

(a) 161 sq. cm           (b) 171 sq. cm

(c) 173 sq. cm           (d) 163 sq. cm

  1. Convert the fraction 15 into a decimal number.

(a) 150.4                    (b) 15.04

(c) 1504                     (d) 1.504

  1. What would be the price of seven chairs, if the price of one chair is Rs. 7642.45?

(a) Rs. 53497.35       (b) Rs. 53497.15

(c) Rs. 53499.15       (d) Rs. 53597.15

 

 

  1. A webinar has three intervals of 5 minutes each. What is the total duration of the intervals in seconds?

(a) 1000                     (b) 800

(c) 900                       (d) 1500

  1. An oil tank can hold 60 litres of oil. Another oil tank can hold thrice as much. What is the total capacity of both the tanks?

(a) 180 litres             (b) 240 litres

(c) 120 litres             (d) 300 litres

  1. What is the side of a cube, if its volume is 64 cu.cm?

(a) 12 cm                   (b) 4 cm

(c) 8 cm                      (d) 16 cm

  1. Which of the following numerals are arranged in ascending order?

(a) 6821, 6812, 6261, 2861

(b) 9075, 7905, 9701, 5907

(c) 10529, 12049, 12509, 15249

(d) 23124, 23213, 21467, 2764

  1. Choose a figure that will continue the series in the given figure.

 

 

 

 

 

 

(a)                               (b)

 

 

 

 

 

(c)                               (d)

 

 

 

 

 

 

  1. If = 420 and

 

= 90, then what is the value of

 

?

 

(a) 100                       (b) 200

(c) 90                          (d) 120

  1. If the classes for the senior students start everyday at 8:35 a.m. and end at 1:45 p.m. (with no breaks), find the total duration of the classes.

(a) 4 hours 40 minutes

(b) 310 minutes

(c) 5 hours 20 minutes

(d) 315 minutes

  1. In 563672, the place value of 6 at the ten thousands place is ________times the place value of 6 at the hundreds place.

(a) 1000                     (b) 100

(c) 10                          (d) 10000

  1. Anil had 78.6 m fabric which was just enough to make one set of uniform for 12 students. How much fabric would be used to make one uniform?

(a) 6.05 m                  (b) 6.65 m

(c)  6.55 m                 (d) 6.25 m

  1. Select the next figure in the pattern :

 

 

 

 

 

(a)                               (b)

 

 

(c)                               (d)

 

 

 

  1. An athlete finishes 400 m race in 48 seconds. How many minutes has he spent in running if he rain five times on the same track at the same speed?

(a) 4                            (b) 3.5

(c) 5                            (d) 6

  1. Which one of the following are arranged in descending order?

(a) , , , ,

(b) , , , ,

(c) , , , ,

(d) , , , ,

  1. What must be added to 2.4624 to get 6.785?

(a) 4.321                    (b) 4.3221

(c) 4.3226                  (d) 4.3229

  1. Identify the greatest fraction from the following :

, , , ,

(a)                            (b)

(c)                             (d)

  1. In a particular year, 76,43,872 students appeared for an exam. Out of them if 42,37,602 were girls, how many were boys?

(a) 43,06,270                        (b) 34,56,270

(c) 34,06,270                        (d) 43,05,370

  1. Which one of the following is the incorrect option?

 

 

 

 

 

(a) l = 19.2 cm, b = 12.5 cm

(b) l = 16 cm, b = 15 cm

(c) l = 54 cm, b = 5 cm

(d) l = 32 cm, b = 7.5 cm

 

  1. Solve :

(a)                             (b)

(c)                             (d)

  1. Select values of m, n to make the statement true.

127  15 = (__m__  15) + (__n__  15)

(a) m = 100, n = 15

(b) m = 120, n = 15

(c) m = 15, n = 27

(d) m = 100, n = 27

  1. How many parts of the given figure should be shaded to represent ?

 

 

 

(a) 4                            (b) 12

(c) 8                            (d) 6

  1. How many acute angles are there inside the given figure?

 

 

 

 

 

(a) 4                            (b) 6

(c) 5                            (d) 7

  1. 128400 parts are to be packed in cartons with 150 pens in each. How many cartons will be needed?

(a) 856                       (b) 805

(c) 846                       (d) 876

  1. Prisha weighs 42 kg and Kyra weighs 39.5 kg. What is their total weight?

(a) 82500 g                (b) 8250 g

(c) 81500 g                (d) 8150 g

 

 

 

  1. Identify the angle created by the minute hand and the hour hand at 2 : 30 p.m.

(a) Acute                    (b) Obtuse

(c) Straight                (d) Right

  1. A dealer purchased 50 tables for Rs. 4570 each. Nine tables got damaged in transit. He sold the remaining tables for Rs. 5000 each. Choose the most appropriate statement for this case?

(a) He was able to recover the cost of the damaged tables.

(b) He made a profit of Rs. 25000.

(c) He incurred a loss of Rs. 23500.

(d) He made a profit of Rs. 23500.

  1. I am a five-digit even number. I have 9 at my tens place. The digit at the ten thousands place is there less than the digit at the tens place. The digit at the hundreds place is half the value of the digit at the ten thousand place. The digit at the thousand place is double the digit at the ones place. Who am I?

(a) 68494                   (b) 61392

(c) 64391                   (d) 68394

  1. The product of the LCM and HCF of two numbers is 322. If one of the numbers is 23, what is the other?

(a) 7                            (b) 14

(c) 18                          (d) 46

  1. What would be the water image of

?

 

 

(a)                               (b)

 

 

 

(c)                               (d)

 

 

 

  1. Which one of the following option is incorrect?

(a)  = 0.4                  (b) 1.147 > 1.039

(c) 5.862 < 5.9          (d) 3.21 > 3.222

  1. Fill in the blanks with the correct option.

CCCXC + LIX = ______.

(a) CCCCXLIX         (b) CDXLIX

(c) CDCXLIX            (d) CDXXXXIX

  1. Rounding off 7348561 to the nearest hundred is ________.

(a) 7348000              (b) 7348600

(c) 7348560              (d) 7348500

  1. What should be subtracted from 3 million to get 1765498?

(a) 1,234,602                        (b) 1,234,502

(c) 1,324,502                        (d) 1,234,402

  1. Shreya has 32 red pens and 56 blue pens. She wants to make packs of equal number of pens out of them in such a way that each pack has pens of only one colour. How many pens would be there in the biggest pack?

(a) 4                            (b) 8

(c) 16                          (d) 12

  1. If the cost of fencing 1 m is Rs. 215, then find the cost of fencing a park with length 45 m and breadth 23 m.

(a) Rs. 29240                        (b) Rs. 25340

(c) Rs. 29440                        (d) Rs. 29540

  1. The area of a triangle whose base is 12 cm and the height twice the base, is ______.

(a) 288 sq. cm           (b) 144 sq. cm

(c) 289 sq. cm           (d) 298 sq. cm

  1. Raman started a journey 4 hours before Sameer. If Sameer started his journey at 2 : 15 p.m. at what time did Raman start his journey?

(a) 09 : 15 hours       (b) 11 : 15 hours

(c) 10 : 15 hours       (d) 14 : 15 hours

 

 

  1. Seventy six lakh four thousand eighty three is written as ______ in the international number system.

(a) 7,640,083                        (b) 76,483

(c) 760,483                (d) 7,604,083

Instructions For Q. No. 71 – 75 : The following graph represents the activities taken up by Grade V students in a particular school. Study the graph and answer the following questions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. The number of students who chose Painting is _______more than the number of students who chose Theatre.

(a) 1                            (b) 2

(c) 3                            (d) 4

  1. What is the total number of students in Grade V?

(a) 80                          (b) 83

(c) 85                          (d) 84

  1. How many students were there in the 2 least popular activities?

(a) 25                          (b) 24

(c) 28                          (d) 27

  1. How many students chose Dance?

(a) 16                          (b) 18

(c) 17                          (d) 19

  1. How many more students chose Swimming as compared to Debate?

(a) 6                            (b) 8

(c) 5                            (d) 7

 

 

Section-C

General Knowledge

 

  1. In which sport is the term ‘Knock-Out’ used?

(a) Archery                (b) Boxing

(c) Golf                      (d) Billiards

  1. The reading above _____________on Richter scale can cause severe damage.

(a) 7                            (b) 6

(c) 5                            (d) 4

  1. Which bacteria is responsible for the formation of curd?

(a) Vibrio Cholerae

(b) Lactobacillus Acidophillus

(c) Streptococcus thermophillus

(d) Bacillus radicicola

  1. Which one of the following statements is true about fossil fuels?

(a) They are renewable resources

(b) They are found within the top layers of the Earth’s crust.

(c) They are formed over the course of ten years.

(d) They are the remains of once-living organisms.

  1. Where did Buddha attain enlightenment?

(a) Lumbini               (b) Bodh Gaya

(c) Sarnath                 (d) Kushinagar

  1. Who invented electric bulb?

(a) Thomas Alva Edison

(b) Alexander Graham Bell

(c) Marie Curie

(d) C. V. Raman

 

 

 

 

 

 

 

  1. Pick out the incorrect statement.

(a) Gravitation affects only part of the earth.

(b) Gravitation pulls iron.

(c) Gravitation prevents things from floating.

(d) Aeroplane do not fly in the gravitational field.

  1. Where is the famous Meenakshi Temple located?

(a) Ujjain                   (b) Varanasi

(c) Madurai               (d) Rameswaram

  1. What process is involved in Cloud Seeding, which is a technique that induces rain?

(a) Adopting an agricultural practice that depends on clouds.

(b) When water vapour in the atmosphere cools and condenses around a particle of dust or salt.

(c) Making clouds and placing them in the sky.

(d) Scattering clouds to form seed like structures.

  1. Which part of the Earth supports its biodiversity?

(a) Biosphere

(b) Sanctuary

(c) Ecosystem reserve

(d) Biotic community

  1. What do tissues help in?

(a) Faster development

(b) Division of labour among cells

(c) Higher reproductive potential

(d) Body strength

  1. Who was the Chief of Army during the Indo-Pak war, 1971?

(a) General PP Kumaramangalam

(b) Field Marshal SHFJ Manekshaw

(c) General JN Chaudhari

(d) General KS Thimayya

  1. Salman Rushdie won the Booker Prize for which book?

(a) The Satanic Verses

(b) Midnight’s Children

(c) Fury

(d) Shalimar the Clown

  1. Which Vitamin deficiency leads to bleeding of gums, slow healing of wounds and aching limbs?

(a) Vitamin A            (b) Vitamin B

(c) Vitamin C            (d) Vitamin D

  1. Which state / Union Territory is Nanda Devi located in?

(a) Himachal Pradesh

(b) Jammu and Kashmir

(c) Uttarakhand

(d) Uttar Pradesh

  1. What does white colour in the Indian National Flag represent?

(a) Sacrifice

(b) Peace and Truth

(c) Prosperity of life

(d) None of these

  1. Which classical dance form is named after the village it originated from?

(a) Kuchipudi           (b) Kathakali

(c) Bharatnatyam     (d) Mohiniattam

  1. What is the major source of fresh water in India?

(a) Ocean water        (b) River water

(c) Pound water        (d) Ground water

  1. Name the holy book of the Parsis.

(a) Bible

(b) Zend Avesta

(c) Quaran

(d) Guru Granth Sahib

  1. Where is the United Nations Headquarters located?

(a) Vienna                 (b) New York

(c) Paris                     (d) Zurich

 

  1. Which sweet is deep-fried, dipped in sugar syrup, round shaped and usually orange in colour?

(a) Gajar ka halwa

(b) Rasgulla

(c) Bhakarwadi

(d) Jalebi

  1. Who has won the Sushila Devi Literature Award for the novel “Things to Leave Behind”?

(a) Kanika Mukherjee

(b) Ram Suri

(c) Namita Gokhale

(d) Rita Chandra

  1. Pick an example of water pollution.

(a) An oil spill from a large ship

(b) Animals walking along the beach

(c) Drinking water out of a plastic bottle

(d) Gasoline in a car

  1. By what other name is the Water Cycle known as?

(a) Water movement cycle

(b) Air cycle

(c) Hydrologic cycle

(d) Tectonic cycle

  1. What is meant by seed coat?

(a) Hard cover around the food stored

(b) Hard cover around the baby plant

(c) The protective outer coat of a seed

(d) Hard cover around the roots of the plant

Section-D

Reasoning (Intelligence)

 

  1. Which of the following option is an odd one?

(a) PQRS                    (b) LMNOP

(c) BCDE                   (d) FGHI

 

 

 

  1. If 35 out of 70 people are diabetic, which figure will depict the diabetic group?

 

 

 

 

 

 

(a) a                            (b) b

(c) c                            (d) d

 

  1. Figure is embedded in one of the four alternatives. Find the alternative which contains figure        as its part.

 

 

 

 

 

(a) a                            (b) b

(c) c                            (d) d

  1. Fill in the blanks with one of the options given below, which is in line with the sequence in the question.

PUE, QVF, RWG, _______, TYI

(a) SXH                      (b) TSQ

(c) ABN                     (d) STY

  1. If GRAIN is related to WAREHOUSE, then Water is related to ____________.

(a) Estuary                 (b) River

(c) Canal                    (d) Dam

  1. Choose the correct alternative.

Smoke : Pollution : : War : ___?___

(a) Peace                    (b) Victory

(c) Treaty                   (d) Destruction

  1. Replace the question mark (?) in the given series.

mm, OO, qq, SS, _?_

(a) uu                          (b) Ss

(c) UU                        (d) rr

 

  1. There are four buildings in a residential complex A, B, C and D. Each one is of a different height, D is only shorter than B, A is shorter than D and C. Which one is the shortest of them all?

(a) A                           (b) B

(c) C                           (d) D

  1. What comes in the place of question mark (?) in the following number series?

4, 12, 36, 108, 324, ?

(a) 520                       (b) 475

(c) 680                       (d) 972

  1. Two positions of dice are shown below. Identify the number at the bottom when the top is ‘5’?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(a) 3                            (b) 2

(c) 6                            (d) 4

 

  1. R is K’s sister. P is K’s brother. Q is T’s father who is P’s brother. H is K’s mother. At least how many sons do Q and H have?

(a) 3                            (b) 2

(c) 1                            (d) 4

 

  1. Which figure among the four alternatives a, b, c, d would replace the question mark in figure ‘4’?

 

(a) a                            (b) b

(c) c                            (d) d

  1. Which sequence of mathematical symbols can replace * in the given equation to balance the equation?

7 * 7 * 2 * 1 = 12

(a)                      (b)

(c)                    (d)

  1. A bus for Delhi leaves every 30 minutes from a bus station. The station master told a passenger that a bus has already left 10 minutes ago and the next bus will leave at 9 : 35 am. At what time the station master gave this information to the passenger?

(a) 9 : 20 am              (b) 9 : 10 am

(c) 9 : 15 am              (d) 9 : 25 am

  1. Surbhi is facing East. She turns 90 in the clockwise direction and moved 2 kilometers, then she turns 145  in clockwise direction and moved 1 kilometer. Which direction is she facing now?

(a) North                    (b) East

(c) North-West         (d) South-East

 

 

 

 

  1. If in a certain language ‘PARROT’ is written as ‘123345’ and ‘SOAT’ is written as ‘6425’, then how would ‘ROAST’ be written in that code?

(a) 34625                   (b) 32564

(c) 32456                   (d) 34265

  1. Find the missing figures from the given alternatives.

 

 

 

 

 

 

 

(a) 28                          (b) 21

(c) 11                          (d) 38

  1. Find out the pair in which the words bear the same relationship to each other as the given one. Austria : Vienna

(a) Egypt : Cairo

(b) Germany : London

(c) USA : Orlando

(d) Australia : Sydney

  1. Which of the following words cannot be formed out of the word ‘CONDUCT’?

(a) Duct                      (b) Counted

(c) Count                   (d) Donut

  1. 37 boys are standing in a row. Aakash is 14th from the right end. If he is shifted six places to the left, what is his position from the left end?

(a) 20                          (b) 18

(c) 11                          (d) 14

  1. In a certain language ‘FIGHT’ is written as ‘TGHFI’, then how will ‘PAPER’ be written in that code?

(a) RPEPA                 (b) REPPA

(c) PEARP                 (d) PAEPR

  1. Which character when placed at the sign of interrogation (?) shall complete the given pattern?

 

 

 

 

 

 

 

(a) DW                       (b) DK

(c) DE                         (d) DL

  1. If ‘A’ means ‘ ’, ‘B’ means ‘ ’, ‘C’ means ‘ ’ and ‘D’ means ‘ ’, then find the value of the following equation.

16 D 64 A 4 B 4 C 3 = ?

(a) 20                          (b) 15

(c) 9                            (d) 17

  1. Choose the correct alternative from the options for the Assertion (A) and Reason (R) given below.

Assertion (A) : In India, people elect their own representatives.

Reason (R) : India is a democratic country.

(a) ‘A’ is true but ‘R’ is false

(b) ‘A’ is false but ‘R’ is true

(c) Both ‘A’ and ‘R’ are true

(d) Both ‘A’ and ‘R’ are false

  1. Which of the following diagrams best depicts the relationship between Table, Chair, Furniture?

 

 

 

 

 

 

(a) A                           (b) B

(c) C                           (d) D

 

 

 

ANSWER KEY

(SAINIK PAPER-2022)

 

 

 

Section-A

Language (English)

 

1. (c) 2. (b) 3. (c) 4. (b) 5. (a)
6. (d) 7. (c) 8. (a) 9. (c) 10. (d)
11. (b) 12. (a) 13. (c) 14. (d) 15. (d)
16. (d) 17. (b) 18. (c) 19. (d) 20. (a)
21. (d) 22. (c) 23. (a) 24. (b) 25. (b)

 

 

 

 

 

 

Section-B

Mathematics

 

26. (d) 27. (d) 28. (d) 29. (a) 30. (c)
31. (b) 32. (a) 33. (b) 34. (b) 35. (c)
36. (b) 37. (b) 38. (c) 39. (c) 40. (b)
41. (b) 42. (b) 43. (c) 44. (c) 45. (a)
46. (c) 47. (c) 48. (d) 49. (c) 50. (c)
51. (d) 52. (d) 53. (d) 54. (b) 55. (a)
56. (c) 57. (b) 58. (c) 59. (d) 60. (b)
61. (b) 62. (d) 63. (b) 64. (b) 65. (b)
66. (b) 67. (a) 68. (b) 69. (c) 70. (d)
71. (d) 72. (b) 73. (d) 74. (b) 75. (d)

 

Video Solution of paper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Section-C

General Knowledge

 

76. (b) 77. (c) 78. (b) 79. (d) 80. (b)
81. (a) 82. (a) 83. (c) 84. (b) 85. (a)
86. (b) 87. (b) 88. (b) 89. (c) 90. (c)
91. (b) 92. (a) 93. (d) 94. (b) 95. (b)
96. (d) 97. (c) 98. (a) 99. (c) 100. (c)

 

 

 

 

 

 

Section-D

Intelligence (Reasoning)

 

101. (b) 102. (a) 103. (b) 104. (a) 105. (d)
106. (d) 107. (a) 108. (a) 109. (d) 110. (d)
111. (b) 112. (d) 113. (b) 114. (c) 115. (c)
116. (d) 117. (c) 118. (a) 119. (b) 120. (b)
121. (a) 122. (a) 123. (a) 124. (c) 125. (d)

 

ACCENT SAINIK WING Mobile App Download Link: https://edustan.page.link/83pJ


Purchase Study Kit Now ——————— Study Material for class 6th
1. Mathematics Book
2. Mathematics workbook
3. English Book
4. English Workbook
5. Reasoning Book
6. Reasoning Workbook
7. G.K. Static
8. G.K. MCQS
9. Vocabulary Builder
10. GK History & Poloity
11. GS MCQs
12. Basic Of Mathematics
13. GK +GS
14. PYPs (Previous Year Papers)
15. OMRs
Just @ 5000/- for Payment Google Pay, Phone Pe, BHIM
95410-79129
Accent Sainik wing Contact: 9541079129 For Sainik School/RMS Online Coaching and Study Material Contact: 96716-39776 which book is best for sainik school entrance exam Sainik School Entrance Exam (AISSEE) 2021-22 Application Form, Dates, Result, Medical Age Limit for Class 6TH